Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Dovğa

Dovğa

Kuru ya da taze nane, yarım kilo ıspanak, biraz pirinç, bir avuç haşlanmış nohut, isterseniz 100 gr. kuşbaşı et ya da 15 / 20 tane minik köfte kaynatılır. Pirinçler pişince başka bir kapta yemeğin miktarına göre takriben 300 gr yoğurt, 1 yumurta, 1 kaşık un ile çırpılıp alıştırarak yemeğe eklenir. Üstüne ince kıyılmış taze soğan eklenir. Bir taşım kaynatmadan ısıtılıp ateşten aldıktan sonra tuzu ve şekeri eklenir. Dilerseniz üzerine salçalı ya da kırmızıbiberli tereyağı ekleyebilirsiniz.

Tarif için Ayça Uysal'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder