Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Kahveli Cream Liqueur Cheesecake


Kahveli Cream Liqueur Cheesecake

Kek: 4 Yumurta, 115 Gr. Pudra Şekeri (1/2 Su Bardağı), 75 Gr. Un (1/2 Su Bardağı), 3 Çorba Kaşığı Kakao, 60 Ml Kahve Likörü (3/5 Çay Bardağı)

Bu keki hazırlamak için iki kek kalıbına ihtiyacınız olacak; birisi 23 cm yuvarlak kelepçeli, sızdırmayan, diğeri 20 cm kare. Kalıpları yağlayıp pişirme kâğıdı ile kaplayın.

Yumurtaları ve pudra şekerini çırpın. Un, kakaoyu ekleyip karıştırın. Malzemenin 3/5’ünü 23 cm’lik kek kalıbına, 2/5’ini 20 cm’lik kare kalıba dökün. 180 c fırında 15 dk pişirin, kare kalıbı 2–3 dk önce çıkartabilirsiniz. Soğuduktan sonra yuvarlak kalıptaki keki kahve likörü ile ıslatıp tekrar aynı kalıba koyun. Kare keki 4 eşit parçaya bölerek, kahve likörü ile ıslatın. Elde ettiğiniz şeritlerle yuvarlak kekin kenarlarını kaplayın.

Üzeri için: 2 Çorba Kaşığı Kahve (Nescafe Classic vs), 1 Paket Labne, 75 Ml. Krema, 75 Ml. Cream Liqueur, (Amarula, Bailey's, Feeney's, Carolans vs) 115 Gr. Esmer Şeker, 120 Ml. Su (1/2 Su Bardağı) 4 Yumurta Sarısı (çırpılmış).

Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, karıştırarak içinde kahveyi eritin. Soğuyunca likörü ekleyip karıştırın.

Küçük bir tencerede şeker ve suyu koyu bir şurup elde edene kadar ısıtın. Karamel soğuyup ılınınca, çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.

Büyükçe bir kapta labneyi çırpın, yumurtalı karışımı ekleyip karıştırın, kremalı karışımı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine dökerek derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş bitter çikolata ile kaplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder