Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

Cream Liqueur Cheesecake


Cream Liqueur Cheesecake

Tart Hamuru: 1 Yumurta (Çırpılmış), 100 Gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında), 25 Gr. Pudra Şekeri, 100 Gr. Acıbadem Kurabiyesi (Parçalayıp ufalayın), 2 Çorba Kaşığı Kakao, 150 Gr. Un, 1/4 Çay Kaşığı Tuz, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması (Elinizde varsa),

Tüm malzemeyi karıştırıp elinizle düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 c ayarlayın. 26 cm'lik, sızdırmaz !! Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Hamuru kenarlardan üç cm yukarıya kıvırın, kabarmaması için birkaç yerini çatalla delin. (Kalıbın sızdırmaması gerekiyor, üzerine dökeceğiniz Cheesecake karışımı oldukça sıvı!) Hamuru 12–15 dk fırında pişirin, kalıptan çıkartmadan soğumaya bırakıp içini hazırlayın.

Üzerine: 750 Gr. Labne, 225–250 Gr. Şeker, 4 Yumurta, 200 Ml Likör (Cream Liqueur), 100 Gr. Bitter Damla Çikolata, 50 Gr. Rendelenmiş Bitter Çikolata veya 4 Çorba Kaşığı Nescafe

Fırını 160 c ayarlayın. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Büyük bir kapta mikserle peyniri çırpın, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin, teker teker yumurtaları ekleyip, çırpın. Likörü ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Damla çikolatayı hamurun üzerine yayın, üzerine peynirli karışımı dökün. 1 saat 40 dakika fırında pişirin.

Kek piştikten sonra en az iki saat oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, tamamen soğumadan kalıptan çıkartmaya kalkmayın. Kek soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş bitter çikolata serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder