Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Kahveli Çikolata Sufle 4 – 6 Kişilik

Kahveli Çikolata Sufle 4 – 6 Kişilik

160–200 Gr Bitter Çikolata, 2 Yemek Kaşığı Nescafe Classic, 2 Tatlı Kaşığı Kakao, 3 Yumurta Sarısı, 4 Yumurta Beyazı, Tereyağı (Kapları yağlamak için) Esmer Şeker (Kaplara serpilecek)

Üzerine: Krema, Pudra Şekeri.

Çikolatayı parçalayıp küçük bir tencerede benmari usulü eritin. Bir fincan kaynar suyun içinde kahveyi karıştırarak eritin; kakao ve kahveyi çikolatalı karışıma ilave ederek iyice karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşe alarak, yumurta sarılarını teker teker çikolatalı karışıma ekleyin, sarılar kaybolana kadar karıştırın ve ateşten alın. (1–2 dk)

Başka bir kapta yumurta aklarını mikser ile kar haline gelene kadar çırpın. Karışım iyice kabardıktan sonra çikolatalı karışıma ilave ederek karıştın. (Yumurta beyazlarının sıvı kalmamasına dikkat edin)

Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra kenarlarına toz şeker serpiştirin ve karışımı kaplara boşaltın. (Kabarma payını hesaplayın, kaplar tam dolu olmasın, 2/3)

200 C fırında kabarana kadar yaklaşık 12–13 dk pişirin.

Çırpılmış krema ve pudra şekeri ile hemen servis yapın.

Püf noktası, yumurtaları sufleyi yapmadan birkaç saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında olmasını sağlayın ve sufleler pişerken fırının kapağını açmayın. Not: Bu tarif benim gibi tatlı sevmeyenler için ideal lezzette, fakat tatlı sevenlere acı, tatsız gelebilir. Çikolatayı 2 paket yerine + 1/2 veya 1 paket daha kullanabilirsiniz veya pudra şekeri ile ideal lezzete ulaşırsınız. Ben sadece krema kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder