Sayfalar

25 Ekim 2010 Pazartesi

Çikolata Sufle II

Çikolata Sufle

240 Gr Bitter Çikolata, 200 Ml Krema, 5 Yumurta Akı, 3 Yumurta Sarısı, 1 Çay Kaşığı Vanilya, 1 Tatlı Kaşığı Şeker, 1 Çorba Kaşığı Konyak (isteğinize bağlı)

Üzerine: Krema, Pudra Şekeri.

Küçük bir tencerede, kısık ateşte, çikolata ve kremayı karıştırarak eritin. Yumurta sarılarını ilave edip orta ateşte 5 dk pişirin. Konyağı ve vanilyayı ilave edin 1 dk daha karıştırarak pişirin ve tencereyi ateşten alın.

Başka bir kapta yumurta aklarını ve şekeri mikser ile kar haline gelene kadar çırpın. Karışım iyice kabardıktan sonra çikolatalı karışıma ilave ederek iyice karıştın. (Yumurta beyazlarının sıvı kalmamasına dikat edin)

Sufle kaplarını tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı kaplara boşaltın. (Kabarma payını hesaplayın, kaplar tam dolu olmasın)

220 c fırında kabarana kadar yaklaşık 15 dk pişirin. Çırpılmış krema ve pudra şekeri ile hemen servis yapın.

Püf noktası; yumurtaları sufleyi yapmadan birkaç saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında olmasını sağlayın ve sufleler pişerken fırının kapağını açmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder