


Çikolatalı Kek (Sufle) 4 Kişilik
100 Gr Bitter Çikolata, 100 Gr Tereyağı, 2 Yumurta, 2 Yumurta Sarısı. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. 25 Gr Un, 25 Ml Konyak veya Amaretto Di Sarano (acıbadem likörü) veya sevdiğiniz bir likör (çikolataya uygun) 2 Çorba Kaşığı Şeker.
Fırını 175 C ısıtın.
Küçük bir tencerede, kısık ateşte, tereyağını eritin; çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Likörü ekleyip karıştırın.
Yumurta ve yumurta sarılarını şeker ile kabarana kadar mikserle çırpın, 6-7 dk. Yumurta ve çikolata karışımını karıştırın, unu ekleyip karıştırın.
Bir parça tereyağı ile sufle kaplarını yağlayın. Bir tutam toz şekeri kabın her tarafına serpiştirin. Kapların 2/3'sini geçmeyecek şekilde karışım ile doldurun ve 8 dk fırında pişirin.
Bu kekin özelliği; içi tam pişmeden sıvı çikolata kalıyor. Servis yaparken krema, pudra şekeri veya frambuazlı bir sos ile servis yapabilirsiniz.
Not: Keki yağlayıp unladığınız krem karamel kaplarında pişirip; fırından çıktıktan sonra hemen kaplardan çıkartabilirsiniz. (Ters çevirip hafifçe vurduğunuzda kolayca çıkıyor; tabi yağlayıp unlamayı unutmazsanız : )
Krem karamel kapları 200 ml. ve su bardağı gibidir. Bir kaba 150 ml karışımdan dökeceksiniz. Bu keki başka kaplarda pişirdiğinizde çıkartırken sorun yaşayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder