Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

İncirli Kurabiye


İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye
4 Yumurta Akı, 100 Gr Toz Şeker, 1 Çay Kaşığı Tarçın, ½ Çay Kaşığı Zencefil, 250 Gram Kuru İncir, 200 Gram Pirinç Ceviz, 250 Gram Bitter Çikolata.

Orijinal tarifte bitter çikolata yerine beyaz çikolata kullanılmış. Ben bitter’ci olduğum için beyaz çikolata kullanmadım.

İncirleri bıçakla ince ince parçalayın.

Kurabiyeyi benmari usulü pişireceğiz. Bir borcam kapağı ve ona uygun bir tencereyi yarısından az -kapak su ile temas etmeyecek şekilde- doldurup kaynayana kadar ısıtın. Su kaynadıktan sonra ateşi en kısık ayara getirip kapağı üzerine oturtun. Yumurta akları, şeker ve baharatları ekleyerek çırparak pişirin. 5-6 dakika sonra karışım köpürecek, pişirme işlemi tamamlanacaktır. Karışımı ateşten alın; ceviz ve inciri ekleyip karıştırın.

Pişirme kağıdı ile kapladığınız iki adet fırın tepsisine karışımdan birer çorba kaşığı kadar alıp elinizle hafif şekillendirip dizin. Çok fazla şekillendirmeye çalışmayın, gelişigüzel bırakın.

180 c fırında 15 dk pişirin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerini birer çorba bitter çikolata ile kaplayın. Çikolata donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Food And Travel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder