Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Çikolatalı Kurabiye


Çikolatalı Kurabiye

250 Gr. Tereyağı, 125 Gr. Şeker, 1 Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu, 500 Gr. Un. Süslemek için: 225 Gr. Bitter Çikolata, 50 Gr. Şeker, 75 Ml. Su, Renkli Kalpli Şekerler.

Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozunu yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru ikiye bölün ve unlanmış tezgâhta yaklaşık 0,5 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine temiz bir naylon torba veya streç film serince hamur çok kolay açılıyor. Büyük kalpli kalıpla kurabiyeleri keserek hazırlayın. Kurabiyeleri pişirme kâğıdı döşediğiniz fırın tepsisine dizin. 175 c fırında 10-12 dk pişirin.
Çikolata Sos:

Küçük bir tencereye şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Su kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alıp çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin.
Çikolata sosu kurabiyelerin üzerine sürün. Çikolata donmadan şekerlerle süsleyin. Bu sosun özelliği çok güzel donuyor ve donduktan sonra hiçbir şekilde eriyip elinize bulaşmıyor. Tüm kurabiyelerde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder