Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Badem Ezmeli Kurabiye


Badem Ezmeli Kurabiye

250 Gr. Toz Badem, 125 Gr Pudra Şekeri, 3 Çorba Kaşığı Amaretto Disaranno (Acıbadem Likörü), 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması, 1 Yumurta Akı, 100 Gr. Toz Şeker.

Badem ile pudra şekerini bir kapta karıştın, sonra eleyerek karışımı yoğuracağınız kaba aktarın; badem likörü ve aromayı ekleyip yoğurun. Likör kullanmak istemiyorsanız yerine su veya portakal suyu kullanın. Karışımı streç film ile kaplayarak tercihen bir gece vaktiniz yoksa birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.

Hazırladığınız badem ezmesini yumurta akı ve toz şeker ile karıştırın. Elinize yapışan bir karışım olacak; yumurta akının büyüklüğüne göre çok cıvık olabilir, biraz toz badem ekleyip karıştırabilirsiniz. Karışımı streç filme dökerek yuvarlak veya dikdörtgen şekil verip birkaç saat buzdolabında bekletin. Karışım kullanabileceğiniz kıvama gelip sertleştiği zaman 1 cm kalınlığında keserek fırın tepsisine dizin; çok aralıklı dizmenize gerek yok kabarmıyor. 180 c fırında 13 – 15 dk pişirin.

Çikolata Sos: 3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 5 Çorba Kaşığı Su, 150 Gr. Bitter Çikolata (% 70 Kakao İçeren, parçalanmış), 50 Gr. File Badem.
Küçük bir tencerede şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar hafifçe karıştırarak ısıtın. Şurup kaynadıktan sonra ateşten alın. Çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin. Bir tatlı kaşığı ile çikolata sosu kurabiyelerin üzerine dökerek kaşığın tersiyle yayın; üzerine file badem serpiştirin, soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder