Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Financier (Mekik)


Financier (Mekik)

50 Gr. Un, 125. Gr. Şeker, 125 Gr. Badem, 125 Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Bal, 3 Yumurta Beyazı, 1 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması.

Fırını 225 c ısıtın. Tereyağını eritin. Bademleri rondoda un gibi parçalayın.

Derince bir kapta; un, şeker, badem, portakal kabuğu rendesi, yumurta akı, acıbadem aromasını mikserle 5 dk karıştırın. Balı ekleyip 1 dk daha karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip 1 dk daha karıştırın. Hamuru silikon kek kalıplarına veya yağladığınız tart kalıplarına 5 mm kalınlığında dökün. 13-15 dk pişirin. Bu kurabiye için silikon kek kalıpları ideal; tart kalıplarından çıkartırken tek tek kenarlarını bıçakla ayırmanız gerekiyor.

Kaynak: Beyaz Mutfak - Nathalie Stoyanof

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder