24 Ekim 2010 Pazar

Bademli Kurabiye


Bademli Kurabiye

110 Gr. Tereyağı, 60 Gr. Şeker, 90 Gr. Badem, 180 Gr. Un, 1 Çay Kaşığı Zencefil, ¼ Çay Kaşığı Tuz.

Bademleri rondoda iyice parçalayın, un gibi olsunlar. Tereyağı ile şekeri çırpın; un, badem, zencefil ve tuzu ekleyerek tüm malzemeler karışana kadar yoğurun.

Hamurdan 1 tatlı kaşığı parçalar alarak yağlı kâğıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. (Küçük top şeklinde yuvarlayarak üzerlerine hafifçe bastırıp şekillendirin) 160 c fırında 20 dk. pişirin.

Şekillendirirken hamur biraz dağılıyor ama elinizle toparlayabilirsiniz. Ağzınıza attığınızda kurabiye dağılıp eriyor, çok güzel bir kurabiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder