Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

2 Çorba Kaşığı Pekmez, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 115 Gr. Un (4/5 Su Bardağı), ¼ Çay Kaşığı Karbonat, 1 Çay Kaşığı Tarçın, 3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 2 Çorba Kaşığı Ceviz (Rondoda un gibi parçalanmış) 1 Yumurta Sarısı.

Bir kapta un, tarçın, karbonat, şeker, ceviz ve yumurta sarısını karıştırın.

Küçük bir cezvede tereyağı ile pekmezi yağ eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın; unlu karışımın üzerine dökerek yoğurun.
Tezgâha naylon torba vb serip üzerine hamuru koyun; hamurun üzerine streç film koyarak 5 mm kalınlığında açın. Dilediğiniz kurabiye kalıbı ile keserek şekillendirin.

180 c fırında 12–13 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder