Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Yabanmersinli Macaroon Cheesecake



Yabanmersinli Macaroon Cheesecake

Macaroon Taban: 2 Büyük Yumurtanın Akı (85 Gr), ¼ Çay Kaşığı Krem Tartar, 85 Gr. Badem Toz, 115 Gr. Pudra Şekeri, ¼ Çay Kaşığı Gıda Boyası.

Oda sıcaklığındaki yumurta akını krem tartar ile kar haline gelene dek çırpın. Azar azar pudra şekerini ekleyerek düşük devirde karıştırın, gıda boyasını ekleyin. Son olarak toz bademi ekleyip spatula ile karıştırın.

20 cm kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın; karışımı kalıba dökün. Fırını 160 c ayarlayın. Fırını önceden yakmayın çünkü fırın ısınırken macaroon’un dinlenmesi gerekiyor. Fırın ısınınca macaroon’u 160 derecede 20 dk pişirin.

250 Gr. Yabanmersini’ni ılık suda yumuşatın.

Ganaj: 160 Gr. Bitter Çikolata (% 70 Kakao içeren), 100 Ml. Krema, 75 Gr. Yabanmersini.
Küçük bir tencerede kremayı ısıtın, kaynama noktasına gelince ateşten alın; çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. 75 Gr Yabanmersinini elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Yabanmersini ile çikolatayı karıştırıp Macaroon kekin üzerine dökerek yayın. Kalıbı buzdolabına koyarak çikolatanın donmasını sağlayın.

Peynirli Karışım: 200 Gr Labne, 100 Gr. Yoğurt (Suyu süzdürülmüş yoğun), 100 Ml Krema, 250 Gr. Beyaz Çikolata, 175 Gr. Yabanmersini, 2 Çorba Kaşığı Rom.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Ayrıca bir kapta labneyle yoğurdu çırparak karıştırın. Tüm malzemeyi kremaya ekleyip spatula ile karıştırın. Macaroon’un üzerindeki çikolata donduktan sonra peynirli karışımı üzerine dökerek 1 gece buzdolabında bekletin. Çikolata donmamış ise peynirli karışımı da buzdolabında bekletin, çikolata donduktan sonra üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder