Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Mantarlı Tavuklu Spagetti


Mantarlı Tavuklu Spagetti

250 Gr. Spagetti, 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 150 Ml Tavuk Suyu, 150 Ml Krema, 50 Ml Konyak, 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 2 Parça Tavuk Göğüs (İnceltilmiş ve ince uzun kesilmiş), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), Maydanoz (Kıyılmış), 1 Tatlı Kaşığı Nomu Oriental Rub (Baharat karışımı) Tuz.

Makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken sosu hazırlayın.

Büyükçe bir wokta 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavukları pişirin, bir tabağa alın. Aynı tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarımsak ile yüksek ateşte mantarları kavurun, baharatları ekleyin. Mantarlar suyunu çekip pişmeye başlayınca konyağı ekleyip 3-4 dk daha alkolü uçana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavuk suyu ve kremayı ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tavukları ekleyip 3-5 dk tavuklar ısınana kadar karıştırarak pişirin. Sosu makarnanın üzerine döküp kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Nomu Oriental Rub İçeriği: Kişniş, şeker, kimyon, kırmızı biber, maydanoz, zerdeçal, soğan, anason, zencefil, yıldız anason (star-anise), galangal, fesleğen, sarımsak, szechuan biberi, kişniş yaprakları, frenk soğanı, misket limonu (lime) yaprakları, limon otu (lemongrass), limon yağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder