Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Truffle Kek


Truffle Kek

200 Gr. Badem, 125 Gr. Şeker, 100 Gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında), 125 Gr. Un, 160 Gr. Beyaz Çikolata, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması.

Üzerine: 120 Ml. Krema, 240 Gr. Bitter Çikolata (Tercihen % 70 Kakao içeren), 100 Gr. Kuru Üzüm.

Badem Unu: Bademlerin üzerine kaynar su dökerek kabuklarını soyun. 3 Çorba kaşığı şeker ile bademleri rondoda un gibi olana dek parçalayın.

23 cm’lik yuvarlak veya kare bir kek kalıbını pişirme kâğıdı ile kaplayın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Büyükçe bir kapta tereyağı ile kalan şekeri mikserle orta hızda 5 dk çırpın. Erimiş çikolata ve aromayı ekleyip düşük hızda karıştırın. Sırasıyla badem ununu ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba açıp 30 dk buzdolabında dinlendirin.

Küçük bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ateşten alın. Parçaladığınız çikolatayı azar azar ekleyip karıştırarak eritin. Çikolata eridikten sonra üzümü ekleyip karıştırın.

Fırını 160 c ısıtın. Keki 25 dk fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra çikolatalı karışımı üzerine dökerek spatula ile yayın; buzdolabında veya oda sıcaklığında çikolata donana kadar bekletin. Keki dolapta saklayacaksanız servis yapmadan bir saat önce dolaptan çıkartın. Keki dilim dilim veya kurabiye gibi küçük küçük kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder