Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kahveli Bademli Pasta


Kahveli Bademli Pasta

275 Gr. Un, 5 Gr. Kabartma Tozu, 160 Gr. Bitter Çikolata, 225 Gr. Tereyağı, 300 Ml Koyu Hazırlanmış Kahve (Nescafe Classic vb), 300 Gr. Şeker, 3/5 Çay Bardağı Amaretto Di Saranno (Acıbadem Likörü), 3 Büyük Yumurta (Hafif çırpılmış), 150 Gr. Badem (Rondoda parçalanmış).

23 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp kakao serpiştirin. Fırını 180 c ısıtın.

Un, kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Küçük bir tencerede kahveyi ısıtın; tereyağını ve şekeri ekleyip hafif karıştırarak eritin. Ateşi kısın, çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin; ateşten alın, likörü ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışım ılınınca büyük bir kaba alın ve çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyerek mikserle karıştırın. Bademi ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 30 dk pişirin. Kek piştikten sonra soğuyunca; büyük bir bıçakla eşit şekilde üç parçaya bölün. Kek kalıbını yıkayıp tekrar kullanmak için hazırlayın.

Çikolatalı Krema: 240 Gr. Bitter Çikolata, 150 Ml. Krema.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğutulmuş kremayı mikserle çırparak kar haline getirin. Çikolata ılındıktan sonra krema ile karıştırın. Bir parça keki kalıbın dibine koyup üzerine çikolatalı karışımın yarısını sürün; üzerine 2. kat keki koyup kremanın kalanını sürün; 3. kat keki koyup pastayı 3-4 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.

Çikolatalı Sos: 120 Gr. Bitter Çikolata (% 70 kakao içeren), 90 Ml Krema, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Amaretto.

Küçük bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtın; tereyağını ekleyip eritin; ateşten alıp likörü ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Sos ılınınca pastanın üzerine döküp spatula ile yayın. Sos donana kadar bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder