Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Çikolatalı Üzümlü Muffin


Çikolatalı Üzümlü Muffin

200 Gr. Bitter Çikolata (Rendelenmiş veya Damla), 125 Gr. Ceviz (Parçalanmış), 150 Gr. Kuru Üzüm, 145 Gr. Tereyağı, 80 Gr. Esmer Şeker, 100 Gr. Bal, 2 Yumurta (Çırpılmış), 6 Gr. Kabartma Tozu, 8 Gr. Karbonat, 430 Gr. Un, 150 Ml. Buttermilk, 180 Ml. Half & Half.

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Fırını 190 c ısıtın.

Buttermilk: 150 Ml Süte 1 Tatlı Kaşığı Sirke ekleyip karıştırın.

Half & Half: 120 Ml Süt ile 60 Ml Kremayı karıştırın.

Bir kapta çikolata, üzüm ve cevizi karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karıştırın.

Büyükçe bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle 3-5 dk. çırpın; bal ve yumurtayı ekleyip 1 dk daha çırpın. Buttermilk ve half & half ekleyip 30 sn daha düşük devirde karıştırın. Azar azar üzümlü karışımı ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Son olarak unlu karışımı ekleyin ve elinizle yoğurun; karışım cıvık olacak un eklemeyin.

Hamuru muffin kalıplarına paylaştırıp (80’er gr) 25 dk pişirin. Bu ölçüden 20-22 adet çıkıyor. Biraz kalorili fakat dehşet bir muffin diyebilirim : )

Not: Buttermilk ve Half & Half Türkiye’de olmadığı için orijinallerine en yakın bu şekilde yaptım. Buttermilk yapabilmek için; krem tartar veya limon suyu da ekleyebilirsiniz. Half & Half ise; 1/3 veya ¼ süt - krema karışımıdır. Orijinal tarifte damla çikolata kullanılıyordu; ben bitter çikolatayı rendeleyerek kullandım.
Kaynak: Professional Pastry Chef – Bo Friberg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder