28 Eylül 2010 Salı

Taze Sardalye Balikli Spaghetti

Taze Sardalye Balikli Spaghetti

Gerekenler : (4 kisilik) 400 gr spaghetti, 400 gr taze sardelye, 10-12 adet kiraz domates, ½ bardak sizma zeytinyagi, 3-4 dis sarimsak, 1 sap maydanoz, tuz, karabiber ve firin kagidi.

Yapilisi : Sardalye baliklarini temizleyin. Kafalarini kesin, icini temizleyin, ana kilcigini cekip cikarin, sirt kismindaki yuzgecini kesin. Baliklari yikayin ve kagit havlu ile kurulayin. Kucuk domatesleri kucuk kupler halinde (dorde bolunmus) kesin, icinin cekirdekleri ve suyunun suzulmesi icin bir suzgece koyun.

Firini 180°C dereceye ayarlayin ve isitin.

Buyuk bir tencereye su koyun ve kaynayinca tuzu ekleyin (yaklasik 5 lt suya 1 yemek kasigi iri tuz), makarnayi tavsiye edilen pisme suresinden 1 dk eksik olarak pisirin. Buyuk derin cam/porselen bir kaba zeytinyagini, ince kiyilmis sarimsak ve maydanozu,tuzu, karabiberi, baliklari ve domatesi ekleyi ve yavasca karistirin. Makarnayi ekleyin. Butun bu kasimi alacak sekilde firin kagidini yayin; icine karisimi koyun ve kagidi ustunu kapatacak sekilde kapatin, kenarlarini elinizle cevirerek sicilleyin.. Kisacasi firin kagidi buyuk bir karamel sekeri gibi olacak. Daha sonra firin tepsine koyarak firina surun. 7-8 dakika sonra cikarin, yavasca karistirin ve servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder