Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Penne noci e salmone

Italyan mutfagi - Cevizli somon balikli makarna

Penne noci e salmone

Gerekenler : (4 kisilik) 400 gr penne makarna, 10 adet temizlenmis ceviz, 50 gr kabuksuz samfistik, 1 adet ortaboy taze sogan, 200 gr dilimlenmis fume somon, 1 yumurta, konyak, sizma zeytinyagi, tuz, karabiber. Not. Yumurtanin yerine ¼ lt taze krema kullanabilirsiniz.

Yapilisi : Bir tavaya 1-2 kasik zeytinyagi koyun, ince kiyilmis taze sogani, ufalanmis halde cevizi ve fistigi ekleyin. 1-2 dakika sonra 1-2 damla konyak ile islatin ve konyak buharlasincaya kadar bekleyin. Ince seritler halinde dilimlenmis somon baligini ve karabiberi ekleyin; 1-2 dakika daha lezzetlerin birbirine karismasini bekleyin ve sondurun.

Buyuk bir tencereye su koyun ve kaynayinca tuzu ekleyin (yaklasik 5 lt suya 1 yemek kasigi iri tuz), makarnayi haslayin (ne cok pismis ne de cig olacak, paketin uzerinde tavsiye edilen sureyi gecirmeyin. Cok pisen makarnanin hazmi zor olur). Makarlarin pisme suresine yakin asagidaki sekilde sosu hazirlayin. Buyuk derin cam/porselen bir kaba 1 yumurta sarisini koyun, ve bir kac kasik zeytinyagi ve bir cimdik tuz ile karistirin. Son olarak makarnayi ve somon balikli karisimi ekleyin, yavasca karistirin ve sicak sicak servis yapin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder