Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Spagetti Carbonara


Spagetti Carbonara

350 Gr. Spagetti, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 250 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 6 Dilim Dana Jambon (1 cm şeritler halinde kesin), 3 Büyük Yumurta, 2 Yumurta Sarısı, 4 Çorba Kaşığı Krema, 4-5 Çorba Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş) + üzerine serpiştirmek için, Tuz, Karabiber.

Küçük bir tencerede zeytinyağı ile sarımsakları, mantarları kavurun; pişmesine yakın jambonları ekleyip birkaç dk çevirin. Tencereyi ateşten alıp kapağını kapatın; soğumasın. Makarnayı haşlayın; biraz diri kalsın. Makarna haşlanırken sosu hazırlayın.

Küçük bir kapta yumurtaları kremayla çok iyi çırpın; parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırın; tuz, karabiber ekleyin.

Makarna haşlanır haşlanmaz ateşten alın; suyunu süzdürüp tekrar tencereye alın; yumurtalı karışımı ekleyip iyice karıştırın (ocak kapalı olacak, sosu pişirmeyin). Mantarlı karışımı ekleyip karıştırın; hemen servis yapın. Carbonara bekledikten sonra hiçbir şeye benzemez; yemeyin daha iyi.

Not: Carbonara’de mantar olmaz ama ben sevdiğim için ekledim; dilerseniz kullanmayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder