28 Eylül 2010 Salı

Spaghetti alla Carbonara - Spagetti Karbonara

Spaghetti alla Carbonara - Spagetti Karbonara

Gerekenler: (4 kisilik) 400 gr spaghetti, 200 gr bacon veya fume jambon, 1 dis sarimsak, 3 yemek kasigi ince rendelenmis parmiggiano (parmesan), 3 yemek kasigi ince rendelenmis pecorino veya eski kasar (koyun sutu), 4 yumurta, sizma zeytinyagi, tuz, karabiber.

Yapilisi : Buyuk bir tencereye su koyun ve kaynayinca tuzu ekleyin (yaklasik 5 lt suya 1 yemek kasigi iri tuz), makarnayi haslayin (ne cok pismis ne de cig olacak, paketin uzerinde tavsiye edilen sureyi gecirmeyin. Cok pisen makarnanin hazmi zor olur).

Makarnalarin pisme suresine yakin asagidaki sekilde sosu hazirlayin. Carbonara onceden hazirlanamaz. Jambonu kup seklinde kesin ve bir tavada 1-2 kasik zeytinyagi ve sarimsak (butun olarak koyun ve rengi degisir degismez tavadan alin) ile renkleri donunceye kadar kisik ateste kizartin. Hazir olunca atesten alin. Buyuk derin isitilmis cam/porselen bir kaba 2 butun ve 2 yumurta sarisini koyun, peynirleri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve homojen bir karisim haline gelene kadar karistirin. Son olarak makarnayi ve sicak krokan jambonlu yagi ekleyin, karistirin ve sicak sicak servis yapin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder