28 Eylül 2010 Salı

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Gerekenler : 30-40 yaprak taze feslegen, 1 dis sarimsak, 1-2 yemek kasigi dolma fistigi, 1 yemek kasigi pecorino veya ince rendelenmis eski kasar (koyun sutu), 1 yemek kasigi ince rendelenmis parmiggiano (parmesan), sizma zeytinyagi, tuz.

Yapilisi : Feslegen yapraklarini yikayin ve kurulayin. Rondonun icine feslegeni, fistiklari ve sarimsagi koyun. En yavas hizda calistirin. Daha sonra peynirleri ve 1 cimdik tuz ekleyin. Karisim homojen hale gelince sulu krem haline gelinceye kadar zeytinyagi ekleyin. Krema ne cok yogun olmali ne de cok sivi…. Bu karisimi degisik tip makarnalara sos olarak kullanabilirsiniz.

Makarna haslayin, pesto alla genovese’yi bir derin kaba koyun (1 yemek kasigi kisi basina + 1 kasik kab icin), makarnayi ekleyin ve karistirin. Bu karisim ayni zamanda tartlar uzerinde veya kucuk taze domateslerin icini doldurmak icinde kullanilabilir… Tamamen sizin damak zevkinize kalmis……

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder