28 Eylül 2010 Salı

Rokfor Soslu Tavuk & Makarna (4 Kişilik)



Rokfor Soslu Tavuk & Makarna (4 Kişilik)

500 Gr Penne (makarna), 350 Gr. Kestane Mantarı, 400 Gr. Piliç Bonfile (Kuşbaşı doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 2 Çorba Kaşığı Mısır Unu, 300 Ml. Süt, 100 Gr. Rokfor Peyniri, Maydanoz (Kıyılmış), Tuz, Karabiber.

Küçük bir kapta mısır unu ile bir miktar sütü karıştırın; kalan sütü de ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırıp bekletin.

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.

Makarna haşlanırken büyükçe bir tencerede tereyağını eritip sarımsak ve mantarları kavurun. Mantarlar suyunu tam çekmeden tavukları ekleyip pişirin. Orta ateşte azar azar sütü ekleyip karıştırın. Rokfor peynirini çatalla ezip tencereye ekleyin, hafif karıştırarak peyniri eritin; tuz, karabiber ile tatlandırın. Ateşi kısıp haşladığınız makarnayı tencereye ilave edin, sos ve tavuklarla iyice karıştırın. Ateşten alıp kıyılmış maydanozu serpiştirin, bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder