28 Eylül 2010 Salı

Portakalli Rom'lu Cheesecake


Portakalli Rom'lu Cheesecake

Taban Malzemeleri: 3 cup graham cracker crumbs(sade veya orta sekerli biskuvi kirigi) 1 avuc cekilmis ceviz 6 yemek kasigi kadar eritilip ilitilmis tereyag veya margarin 2 yemek kasigi tarcin.

Bu malzemelerin hepsini karistiriyoruz.Kelepceli kaliba dokuyoruz.Celik cezvenin poposuyla sertce vurarark yayiyoruz, kenarlarida biraz yukseltiyoruz.Ardindan buzdolabina koyuyoruz.

Kalip dolapta beklerken; 2 paket(500gr.) Philadelphia krem peynir(buradaki paketler 250 gr'lik)Oda sicakliginda 500 ml(yaklasik 500 gr) sour cream-Turkiye'deki arkadaslar yogurt'ta kullanabilirler. 1/2 cup bal 1/2 cup toz seker 2 yemek kasigi limonlu toz puding(pisirilmemis halde) 1 yemek kasigi dolusu rom aromasi 4 yumurta Bir butun portakalin kabugunun rendesi.

Oncelikle firininizi 160-165 dereceye ayarlayin isinsin. Krem peynir, sour cream (veya yogurt), toz seker, bal,toz puding ve rom aromasini mikserle orta hizda iyice karistirin. Mikseri kapatmadan dusuk hiza getirip, yumurtalari birer birer kirip, kirdiginiz her yumurtayi karisima yedirinceye kadar(yani cok fazla sure degil) ciprmaya devam edin. Cok fazla cirparsaniz kek kabarmaz. Sonra mikseri cikarin portakal rendesini ilave edip spatula ile karistirin.Ve bu karisimi dolaptan aldiginiz kelepceli kaliptaki tabanin uzerine dokun.
Hic bekletmeden firina verin 1 saat pisirin. Kekin ortasina kurdan soktugunuzda peynir veya yogurt bulasik halde gelmemeli kurdan.. Firindan alinca oda sicakliginda sogutun. Kelepceli kalibin etrafinda bir soguk bicagi dolandirip kekin kaliptan ayrilmasini saglayin ve daha sonra kaliptam cikarin. Yaklasik iki saat veya servis saatine kadar buzdolabinda dinlendirin.
Servis yapacaginiz zaman,yarim su bardagi bal'i bir damla limonla birlikte catalla cirpin.Kekin uzerine dokun.Ve zari alinmis taze portakalla susleyin.Etrafina dilerseniz cekilmis ceviz yayin. *Siz dilerseniz bu kekin karisimina cikolatali toz puding ekleyebilirsiniz.Ben gelecek misafirimin cikolataya alerjisi oldugu icin koyamadim, yerine limonlu puding kullandim. *Ayrica taban malzemesini ben 3 olcu yaptim.Cunku bu kekleri cok alcak sevmiyorum siz dilerseniz bir olcu yapabilirsiniz. sevgiyle, Deniz Güney

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder