Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Çikolatalı Cevizli Kek


Çikolatalı Cevizli Kek

200 Gr. Bitter Çikolata, 150 Gr. Tereyağı, 3 Yumurta, 90 Gr. Esmer Şeker, 120 Gr. Ceviz (İrice kırılmış), 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, 2 Çorba Kaşığı Konyak.

20 Cm’lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanını pişirme kâğıdı ile kaplayın. Alüminyum folyo ile kek kalıbının çevresini kaplayın. (Kek su dolu tepsinin içinde pişecek, içine su girmemesi için)

Fırını 180 c ısıtın. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisine 2 cm yüksekliğe gelecek kadar kaynar su koyun.

Küçük bir tencerede tereyağını eritin; çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Bir mikser kabında yumurta ve şekeri kabarana kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı, cevizi, tarçını ve konyağı ekleyip karıştırın. Kek kalıbını su dolu fırın tepsisinin içine koyarak 30 dk pişirin. Kek piştikten sonra hafif ıslak kalacak.
Kek soğuduktan sonra kelepçeyi çıkartın. Büyükçe bir tabağa keki ters çevirerek pişirme kâğıdını çıkartın. Keki tekrar fırın telinin üzerine ters çevirerek koyun.

Sos: 100 Gr. Bitter Çikolata, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Bal, ½ Çay Kaşığı Tarçın. Süslemek için: 150 Gr.
Karamelize Yarım Ceviz.

Küçük bir tencerede tereyağını eritin, çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Bal ve tarçını ekleyip karıştırın. Sosu kekin üzerine dökerek yayın; spatula ile kekin kenarlarına sosu sürün.

Kekin üzerini cevizlerle süsleyin. Bir çay kaşığıyla artan veya süzülen çikolata sosu cevizlerin üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder