28 Eylül 2010 Salı

Pizza Hamuru I

Pizza Hamuru

3,5 Su Bardağı Un, 1/2 Su Bardağı Ilık Süt (içinde 1 çorba kaşığı maya ezilecek) 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Silme Çorba Kaşığı Toz Şeker, Tuz.

Tüm malzeme karıştırılarak yoğurulacak. Mayalanması için; üstü örtülerek en az 2 saat bekletilecek. Tepsi iyice yağlanacak. Hamur elle incecik açılacak (avuç içi ile hamuru her yöne doğru uzata uzata) Kalinligi 0,5 cm olacak.

HARCI: Üzerine domates salçası yayılacak; rende kaşar, üzerine; sucuk, salam, mantar (istenilen başka malzeme) tüm bunların üzerine parça parça dil peyniri konulacak. 200-220 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilecek.

Tarif için Ayşe Özkut'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder