Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Fıstıklı & Sebzeli Spagetti


Fıstıklı & Sebzeli Spagetti

200 Gr İnce Spagetti, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarımsak, 1 Büyük Soğan, 1 Küçük Sarı Dolmalık Biber, 1 Yeşil Dolmalık Biber, 1 Küçük Kırmızı Dolmalık Biber, 2 Küçük Kabak, 150 Gr Kavrulmuş Tuzsuz Yerfıstığı.

Sos: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi, 1 Limonun Suyu ve Kabuğu (Rendelenecek), 6 Çorba Kaşığı Taze Soğan, (kıyılmış), Tuz, Karabiber,

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün, bekletin.

Soğanı iri iri doğrayın, sarımsakları ezin, kabakları küp küp doğrayın, biberleri ince uzun kesin.
Küçük bir tencerede zeytinyağı ile soğanı, sarımsağı kavurun. Biberleri ve kabakları ilave ederek 15 dk orta ateşte kavurun. Sebzeler hafifçe kızardıktan sonra yerfıstığını ilave ederek 1 dk daha kavurup ateşten alın.

Sos: Zeytinyağı, Elma Sirkesi, 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu, Rendelenmiş Limon Kabuğu, 4 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan, Tuz, Karabiber. Sos malzemelerini küçük bir kasede karıştırın.
Sebzelere makarnayı ekleyin, sosu ilave edip karıştırarak ısıtın.

Makarnayı tabaklara koyun, kalan 2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğanı serperek servis yapın.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder