Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kızarmış Pilav

Kızarmış Pilav

2 Su Bardağı Pirinç, 2 Su Bardağı Süt, Rendelenmiş Kaşar Peyniri, 1 Yemek Kaşığı Tereyağı, Tuz.

Pirinci bir saat kadar ılık suda bekletelim. Pirinci yıkadıktan sonra ısıya dayanıklı bir kaba koyalım (borcam vs) kabın dibini ve kenarını hafifçe zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayalım. Soğuk sütü pirincin üstüne dökelim (süt pirincin üstünü 1 cm geçecektir) Tuzunu koyalım, tereyağını küçük küçük bölerek üstüne serpiştirelim (isteğe bağlı olarak eritip karıştırabiliriz) 200 derecede önceden ısıtılan fırına koyalım, pilavın sütü çekmesinden ve üstünün hafif kızarmasından sonra, rendelemiş oldugumuz kaşarı üstüne serpip, tekrar fırına koyalım, üzeri iyice kızardıktan sonra börek gibi keserek servis yapalım. Çok hafif ve değişik bir pilav.

Tarif için Sibel Okan'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder