Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Bazlama

Bazlama

11 Gr. Instant Kuru Hamur Mayası, 500 Gr. Un, 330 Gr. Su, 10 Gr. Tuz, 10 Gr. Şeker.

Un, su, tuz, maya ve şekeri karıştırın. Biraz ele yapışan bir hamur yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat bekleyin. Sonra tekrar yoğurun. Burada dikkat edeceğiniz hamurun içine hava girişini sağlayacak şekilde yoğurmaktır. İçine hava alan hamur daha iyi kabaracaktır. 1-2 saat kadar daha bekletmek lazım. Buna siz de karar verebilirsiniz; hamur 3 katına çıktığında hazır olmuş demektir.

Bu hamurdan bezeler koparıp yuvarlayıp elde (pizzacılarda görmüşsünüzdür o yöntemle yani çevirerek ) açabilirseniz; elde açamazsanız oklava ile; burada da dikkat edilmesi gereken oklavayı hamura bastırmadan oklavanın ağırlığı ile açmaktır. Hamuru biraz açıp 5-10 dk beklerseniz hamur daha kolay açılır. Bu şekilde açmamızın nedeni hamurun içindeki gazı korumaya çalışmaktır. Kızgın demir bir tavada devamlı çevirerek yani bir yüzün kızarmasını beklemeden pişirmelisniz. Kalınlığı 2 cm geçmemeli.

Tarif için Ayça Uysal'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder