Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Macaroon Kek


Macaroon Kek

Tart: 100 Gr. Un, 100 Gr. Badem Unu, 1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, ½ Çay Kaşığı Tuz, 85 Gr. Tereyağı, (Eritilmiş, soğumuş) 1 Çorba Kaşığı Su (Ilık), 1 Çay Kaşığı Badem Aroması.

Badem Unu: 150 Gr. Bademi 50 Gr. Esmer Şeker ile rondoda un gibi olana dek parçalayın. Unu ikiye bölün.

20 x 20 kek kalıbını yağlayıp, pişirme kâğıdı ile kaplayın. (Pişirme kâğıdını kalıbın iki kenarında yüksek bırakın; keki kalıptan çıkartırken kolaylık olur) Fırını 190 c ısıtın.

Büyük bir kapta; un, 100 gr. badem unu, esmer şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağı, badem aroması ve 1 çorba kaşığı suyu ekleyip yoğurun. Hamuru kalıba kenarları 3 cm yükseklikte olacak şekilde açın; 15 dk kadar pişirin. Fırının ısısını 160 c’ye düşürün.

Üzerine: 3 Yumurta Beyazı, ½ Çay Kaşığı Tuz, 100 Gr. Şeker, 1 Çay Kaşığı Badem Aroması, 100 Gr. Badem Unu, 100 Gr. Hindistan Cevizi, 150 Gr. Bitter Damla Çikolata, 75 Gr. File Badem (Kavrulmuş).

Büyük bir kapta, mikserle; tuz ile yumurta beyazlarını çırpıp kar haline getirin. Azar azar şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Badem aroması, badem unu, Hindistan cevizi, ¾ damla çikolata, ¾ file bademi sırasıyla ve azar azar ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı kalıba döküp düzgün yayılmasını sağlayın. Kalan file badem ve damla çikolatayı üzerine serpiştirip 160 c fırında 40 dk pişirin.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakın; 10 dk sonra hamurun kenarlarına bıçak sokarak kalıptan ayırın; hamur kalıba yapışmasın. Kek iyice soğuduktan ve kalıba yapışmadığından emin olduktan sonra kenarlarındaki pişirme kâğıdı yardımıyla keki kalıptan çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder