28 Eylül 2010 Salı

Fıstık Ezmeli Kek


Fıstık Ezmeli Kek

150 Gr. Antep Fıstığı Ezmesi, 240 Gr. Bitter Çikolata, 100 Gr. Tereyağı, 120-150 Gr. Pudra Şekeri, 5 Yumurta (Çırpılmış), 270 Gr. Un, 3 Çorba Kaşığı Kakao, 2 Çorba Kaşığı Konyak. Not: Fıstık ezmesi yerine badem ezmesi, badem ezmesi kullanırsanız konyak yerine Amaretto kullanabilirsiniz.

Fırını 180 c ısıtın. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayın. Fıstık ezmesini kolay rendeleyebilmek için 30 dk buzlukta dondurun.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Büyükçe bir kapta mikserle tereyağını çırpın, pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. 3 Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3 Çorba kaşığı un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kalan 2 yumurtayı ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyerek karıştırın. Fıstık ezmesini rendeleyip hamura karıştırın. Erimiş çikolata ve konyağı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba döküp düzgün şekilde yayılmasını sağlayın, 40-45 dk pişirin.

Kaynak:Dünya Vejetaryen Mufağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder