Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide:

4 Su Bardağı Un, 1 Su Bardağı Ilık Süt, 40 Gr Yaş Maya, (1 kibrit kutusu kadar) 1 Adet Yumurta Sarısı, 1 Adet Yumurta, 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, Tuz, Karabiber.

Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.

Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu ince ince kesin. Eritilen tereyağının kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın.

Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 C ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Tarif için Ayla Müstecaplıoğlu'na teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder