Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Ananaslı Lazanya (4 Kişilik)

Ananaslı Lazanya (4 Kişilik)

Ananas Sos Malzemeleri: 1 Taze Ananas (3 mm Dilimlenmiş), 1/3 Çay Bardağı Rom, 1 Çorba Kaşığı Pekmez, 1/3 Çay Bardağı Soya Sos, 1/2 Çay Bardağı Balsamik Sirke, 4-5 Arpacık Soğan (Doğranmış), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1-2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü, 1-2 Çay Kaşığı Tarçın, 1 Çay Kaşığı Zencefil, 1/2 Çay Kaşığı Karanfil, (Toz karanfil kullanılmayacaksa, karanfilleri bir tülbente sarın sos piştikten sonra atın)

Ananası dörde bölün, ortasındaki sert kısmını attıktan sonra 3 mm kalınlığında dilimleyin. (Ananasları çok kalın dilimlerseniz her kata malzemeniz yetmez) Küçük bir tencereye bütün sos malzemelerini koyun, en küçük ocakta kısık ateşte taşırmadan 1 saat kaynatın.

Portakallı Beşamel Sos: 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 500 Ml Süt (2,5 Su Bardağı), 1 Portakalın Suyu, 1/2 Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş), Tuz, Karabiber.

Tereyağını eritin, unu ekleyin, orta ateşte karıştırarak kavurun. Karıştırarak sütü ilave edin, topaklanmamasına dikkat edin, 10 dk sürekli karıştırın. Sos hazırlandıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra portakal suyunu ve rendesini ekleyin. Tuz karabiber ile tatlandırın.

Lazanya: Lazanyaların sığabileceği büyüklükte bir tencereye su koyarak kaynatın, suya bir miktar tuz ve sıvıyağ koyun. 1 seferde 5 yaprak koyarak 3 dk haşlayın. Lazanyalar haşlandıktan sonra soğuk suya koyun, pişmeye devam etmesin. Lazanyaların birbirine yapışmamasına dikkat edin. Lazanyayı pişireceğiniz fırın tepsisinin (borcam) en altına ince bir kat beşamel sosu yayın, üzerine iki yaprak lazanya üzerine beşamel sos ve ananaslı karışım tekrar lazanya, 3 kat bu şekilde hazırlayın. En üstüne iki yaprak lazanya ve rendelenmiş dil peynirini koyun. 200 c fırında 30 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder