Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kurutulmuş Meyveli Scone



Kurutulmuş Meyveli Scone

450 Gr. Un/Kepekli Un (3 Su Bardağı), 80 Gr. Şeker (1/3 Su Bardağı) 10 Gr. Kabartma Tozu (1 Çorba Kaşığı), ½ Çay Kaşığı Karbonat, 1 Çay Kaşığı Tuz, 180 Gr. Tereyağı (3/4 Su Bardağı - Soğuk, küçük küçük parçalanmış), 150 Gr. Kurutulmuş Meyve (1 Su Bardağı - Yaban Mersini, Üzüm, Erik vs), 2/3 Su Bardağı Süt (Buttermilk)

Buttermilk: 1 Su bardağı süte 1 çorba kaşığı sirke ekleyip karıştırın, 10 dk bekletin. Bazı tariflerde Buttermilk yerine kefir de kullanılabileceği söyleniyor ama hiç denemedim.

Fırını 230 c ısıtın.
Kurutulmuş meyvelerin büyüklerini küçük küçük parçalayın; bir kabın içerisinde üzerini geçecek kadar su ilave ederek yumuşatın; suyunu süzdürün. Kurutulmuş meyveleri karışık kullanabileceğiniz gibi hamuru parçalara bölerek ayrı ayrı meyveli de hazırlayabilirsiniz. Ben üzüm, birkaç çeşit erik, yaban mersini (cranberry) ve çileği karıştırarak kullandım.

Un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyerek karıştırın. Küçük küçük parçaladığınız tereyağını ekleyerek yoğurun (bisküvi kırıntısı gibi olana dek) Kurutulmuş meyveleri ekleyip elinizle yoğurarak karıştırın; azar azar sütü ekleyerek yoğurun. Karışımdan üçer çorba kaşığı kadar alarak muffin kalıplarına koyun, kalıbınız yoksa elinizle top şeklinde şekillendirip fırın tepsisine dizin. Bu ölçüden 14 kek çıkıyor.

Notlar: Hamur biraz cıvık, yapış yapış, un eklemeyin ! 230 c fırında 15 dk pişirin. Çikolata seviyorsanız 80 Gr. bitter çikolatayı rendeleyip meyvelerle birlikte karıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder