Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Kurutulmuş Meyveli Scone II

Scone (Yağsız)

170 Gr. Kurutulmuş Meyve (Üzüm, erik, yaban mersini, kayısı vs), 400 Gr. Kepekli Un / Un, 3 Çorba Kaşığı Şeker, 20 Gr. Kabartma Tozu, 1 Çay Kaşığı Tuz, 400 Ml. Krema, 4 Çorba Kaşığı Bal.

Meyveleri ılık suda bekleterek yumuşatın, suyunu süzdürüp bekletin.

Büyükçe bir kapta; un, şeker, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karıştırın. Sırasıyla; meyveleri, kremayı ve balı ekleyerek karıştırın, yoğurun. Yapışık bir hamur olacak un ilave etmeyin !
Fırını 220 c ısıtın. Fırını hamur hazır olduktan sonra açın çünkü hamurun 15-20 dk dinlenmesi gerekiyor. Hamurdan 3 çorba kaşığı alarak muffin kalıplarında veya pişirme kâğıdına dizerek fırın tepsisinde 15 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder