Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Çikolatalı Bademli Kek


Çikolatalı Bademli Kek

100 Gr. Badem, 120 Gr. Şeker, 40 Gr. Un, 120 Gr. Tereyağı, 160 Gr. Bitter Çikolata, 3 Büyük Yumurta, 45 Ml Amaretto Di Saranno (Acıbadem Likörü).

20 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlı kâğıt ile kaplayın.
ademleri bir kâseye koyup üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin, kabuklarını soyun, kâğıt havlu ile nemini alın. Bademleri 2 çorba kaşığı şeker ile rondoda un gibi parçalayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın.
Büyükçe bir kapta şekerin yarısıyla tereyağını mikserle çırpın; erimiş çikolatayı ve teker teker yumurta sarılarını ekleyip mikserle düşük hızda iyice karışana kadar çırpın. Bademleri ve likörü ekleyip karıştırın.
Yumurta beyazlarını ¼ çay kaşığı tuzla kar gibi olana kadar çırpın, kalan şekeri ekleyip çırpmaya devam edin; her defasında ¼ yumurta beyazını çikolatalı karşıma ekleyerek karıştırın; hepsini bir kerede karıştırmayın. (Yumurta beyazının sıvı kalmamasına dikkat edin)
Karışımı kalıba döküp 30 dk pişirin. Keki fırın telinin üzerinde soğutun; fırından aldıktan 15 dk sonra kelepçeyi çıkartın. Kek iyice soğuduktan sonra keki büyükçe bir tabağa ters çevirerek altındaki kâğıdı ve kalıbın altını çıkartın. Keki tekrar tele alın, iyice soğutun.

Çikolata Sos: 100 Ml. Krema, 130 Gr. Bitter Çikolata, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Amaretto. Süslemek için (opsiyonel): 50 Gr. Kavrulmuş badem. (Rondoda parçalanmış).

Küçük bir tencerede, kısık ateşte, kremayı kaynayana kadar ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp tencereyi ateşten alın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Likörü ekleyip karıştırın. 15 dk sos soğuyana kadar bekletin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökerek spatula ile yayın, kenarlarını sıvayın. Dilerseniz üzerine kavrulmuş badem serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder