28 Eylül 2010 Salı

Bademli Cheesecake


Bademli Cheesecake

Tabanı: 175 Gr. Badem, 5 Çorba Kaşığı Un, 4 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Yumurta Sarısı, 1 Çay Kaşığı Acıbadem Aroması. 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbı pişirme kâğıdı ile kaplayın.

Bademleri bir kâseye koyup üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin, kabuklarını soyun; kâğıt havluda suyunu süzdürerek kurutun. Bademleri rondoda un gibi olana kadar parçalayın, unu ekleyip karıştırın.

Tereyağı ve şekeri çırpın, yumurta sarını ekleyip çırpın; aromayı ekleyip karıştırın. Bademli karışımı ekleyip yoğurun. Hamuru, kenarları 3-4 cm yükseklikte olacak gibi kalıba açın. Hamuru açarken elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin. Kalıbın üzerini streç filmle kaplayıp 30 dk buzdolabında bekletin.

Fırını 180 c ısıtıp keki 13-15 dk pişirin. Kek soğurken peynirli karışımı hazırlayın.

Üzerine: 250 Ml Krema, 350 Gr. Labne, 90 Gr. Pudra Şekeri, 90 Ml. Amaretto Di Saranno (Acıbadem likörü), 100 Gr.
Karamelize Badem (İrice parçalanmış)
Büyükçe bir kapta peyniri çırpın, pudra şekerini ekleyip çırparak karıştırın. Amaretto’yu ekleyip karıştırın. Ayrıca bir kapta mikserle kremayı kabarana kadar çırpın. Kremayı peynirli karışıma ekleyerek karıştırın. Karamelize bademleri isterseniz içine, isterseniz üzerine döküp serpiştirin. (Ben üzerine dökmenizi tavsiye ederim.)

Peynirli karışımı kekin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin. Cheesecake’i kalıptan çıkartmadan önce ince bir bıçakla kenarlarını kalıptan ayırın; dolaptan çıkarttıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder