Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Böğürtlenli Tiramisu


Böğürtlenli Tiramisu,
250 Gram Bitter Çikolata % 70 Kakao İçeren (Rendelenmiş), 400 Gram Mascarpone veya Labne, 8 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri, 4-6 Çorba Kaşığı Amaretto, Kahve Likörü veya Konyak, 2-3 Çorba Kaşığı Baileys veya başka bir krem likör, 4 Yumurta Sarısı, 500 Ml Krema (Çırpılmış), 200 Ml Koyu Hazırlanmış Espresso, 400 Gram Kedi Dili Bisküvi (40 Adet Bisküvi), 450 Gr Böğürtlen.

25 x 25 cm kare bir kek kalıbı.

Peynir ile 5 çorba kaşığı pudra şekerini çırpın, amarettoyu ekleyip karıştırın.

Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı bir kapta benmari usulü pişirerek tiramisu kremasını hazırlayacaksınız. Ben bunun için bir borcam tepsisinin cam kapağını ve ona uygun bir tencere kullandım. Tencereyi yarıdan az -cam kapak ile temas etmeyecek şekilde- su ile doldurup kaynayana kadar ısıtın. Su kaynadıktan sonra altını en kısık ayara getirip suyun kaynamasını minimuma indirin. Yumurta sarılarını kalan pudra şekerini ve baileys’i borcam kapağına koyarak tencerenin üstüne oturtun. 5-6 dakika kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Karışım krema kıvamına gelip beyazlaşıp köpürecek. Bu aşamada kabı su dolu tencerenin üzerinden alıp krema soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Krema soğuyunca önce çırpılmış krema sonra da peynir ile karıştırın.

Bisküvilerin yarısını kahve ile ıslatarak kalıbın dibine dizin. Üzerine böğürtlenlerin yarısını yayıp rendelenmiş çikolatanın üçte birini serpin. Üzerine kremanın yarısını döküp yayın. Kalan bisküvileri de kahve ile ıslatarak kremanın üzerine dizin. Üzerine; kalan böğürtleni, çikolatanın üçte birini, kalan kremayı ve en üste tekrar çikolatayı serperek tiramisuyu tamamlayın.

Tiramisuyu bir gece dolapta bekletmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde çok daha lezzetli oluyor ama aceleniz varsa 4 saat bekletmeniz de yeterli olacaktır.

Kaynak: Food And Travel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder