Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

Armutlu Çikolatalı Kek


Armutlu Çikolatalı Kek

5 Armut (Orta boy), 120 Gr. Toz Şeker, 180 Gr. Bitter Çikolata (Eritilmiş- tercihen % 70 Kakao içeren), 75 Gr. Un, 4 Yumurta (Çırpılmış), 10 Gr. Kabartma Tozu (1 Paket), 5 Gr. Vanilya (1 paket), 100 Gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında), ¼ Çay Kaşığı Tuz.

Şurup için: 800 Ml. Su, 250 Gr. Şeker.

Fırını 175 c ısıtın. 20 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karıştırın.

Bu kekte 4 adet armut bütün ve saplı olarak kullanılacak, kabukları soyulacak. 1 Adet armut kabukları soyulup küp küp doğranacak, hamura karıştırılacak.
Küçük bir tencereye su ile şekeri koyup karıştırarak kaynatın. Su kaynadıktan sonra 4 adet armudu kaynar suya atıp 15 dk. pişirin. Armutlar piştikten sonra çıkartıp soğutun. Armutların dip kısmını bıçakla kesip düzleştirirseniz kalıba koyduğunuzda devrilmeden dik durur.

Büyükçe bir kapta tereyağı ile şekeri mikserle çırpın, eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Azar azar çırpılmış yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Azar azar unu ekleyip tahta bir spatula ile karıştırın. Küp küp doğradığınız armudu ekleyip karıştırın.

4 adet armudu simetrik ve dik olarak kelepçeli kalıba yerleştirin. Çikolatalı karışımı armutları bozmadan döküp yayın. 175 c fırında 55 dk. pişirin. Keki aynı gün tüketmenizi öneririm; içinde meyve olduğu için çok fazla dayanmaz.
Tarif için teşekkürler Alev.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder