Sayfalar

28 Eylül 2010 Salı

APPLE PIE – AMERIKAN USULU

APPLE PIE – AMERIKAN USULU

HAMUR ICIN:
300 gr. Un, 1 tutam tuz, 2 yemek kasigi seker, 175 gr. Tereyag, 1 yumurta sarisi, 1 yemek kasigi soguk su

ICINE ELMALI HARC :
675 gr. Elma (4 adet), 1 yemek kasigi un, 50 gr. Esmer seker, 1 yemek kasigi tereyag(oda sicakliginda ermis), tarcin

GEREKEN : robot ve hamur karistirma ucu - capi 20,5 cm kalip (eger teflon kullanmayacaksaniz kalibi yaglamayi unutmayin)

YAPILISI :
Hamuru hazirlarken ben mikser kullaniyorum ama elle da yogurabilirsiniz.
Bir kabin icine unu (eleyerek), tuzu ve sekeri koyun ve karistirin. Tereyagini kup seklinde keserek, su ve yumurtanin sarisi ile birlikte una top haline gelene kadar karistirin. Hamurun üzerine temiz bir naylon torba veya streç film sararak 30 dk. buzdolabinda bekletin.

Firini 180°C ye ayarlayarak isitin.

Elmalari soyun ve bir kaba rendeleyin. Uzerine unu , esmer sekeri serpin ve karistirin.
Hamuru 30 dk. sonra buzdolabindan cikarin ve ikiye bölün, bir parcasini unlanmış tezgâhta capi yaklasik 20,5 cm kalibi kaplayacak sekilde açın. Hamurun üzerine temiz bir naylon torba veya streç film serince hamur çok kolay açılıyor. Actiginiz hamuru kalibin tabanini ve kenarlarini kaplayacak sekilde yayin. Icine elmali harci yayarak koyun. Tarcin serpin ve bir kac parca tereyag koyun. Hamurun ikinci kismini da ayni sekilde acin ve harcin ustunu tamamen kaplayacak sekilde koyun, kenarlarini birlestirin ve sicilleyin. Isterseniz bir catalin yardimiyla hamurun ustune dekor yapabilirsiniz.

Pastayi firina koyun ve 25-30 dk. veya uzeri tamamen kizarincaya kadar pisirin.

Firindan cikarin ve ilik olarak servis yapin. Servis yaparken krema, pudra şekeri veya vanilyali donduma ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder