Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Yerfıstıklı Sebze Çorbası

Yerfıstıklı Sebze Çorbası

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1/2 Çay Kaşığı Pul Biber, 1/2 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu, 1 Su Bardağı Yerfıstığı (Kavrulmamış, tuzsuz) 150 Gr. Patates, 150 Gr. Balkabağı, 150 Gr. Yerelması, 100 Gr. Havuç, 50 Gr. Kereviz, 1 Soğan, 5 Su Bardağı Tavuk Suyu, 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu, Tuz, Karabiber.

Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Yerfıstığını rondoda un gibi parçalayın.

Bir tencerede zeytinyağı ile pul biberi ve kişniş tohumunu birkaç dk. kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeleri ekleyip 5 dk daha kavurun. Yerfıstığını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ekleyip 30-35 dk sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Sebzeler pişince blenderda püre yapıp tekrar tencereye koyun. Limon suyu, tuz, karabiber ile tatlandırın. Acı seviyorsanız toz kırmızıbiber ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder