Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Havuç Çorbası

Havuç Çorbası

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 450 Gr. Havuç (Doğranmış), 4 Su Bardağı Sebze Suyu, 3 Çay Kaşığı Köri, 1 Pırasa (Beyaz Kısmı, Doğranmış), 4 Çorba Kaşığı Yoğurt, 1 Çay Bardağı Kuskus, Tuz, Karabiber.

Zeytinyağı ile havuç ve pırasayı yumuşayıncaya kadar kavurun. Sebze suyunu ekleyip 25-30 dk kaynatın. 2 Çay kaşığı köriyi ekleyip karıştırın. Sebzeleri blenderda püre yapın.

Küçük bir tencerede kuskusu haşlayın. Küçük bir kasede bir miktar sıcak çorba ile yoğurdu çırpın.

Kuskus, yoğurt, tuz, karabiber ve seviyorsanız bir çay kaşığı daha köri ekleyin, kaynayana kadar karıştırarak ısıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder