Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Sarımsaklı Fasulye Çorbası

Sarımsaklı Fasulye Çorbası

2 Soğan, 4 Havuç, 1 Küçük Kereviz, 8 Diş Sarımsak (Kıyılmış) 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 8 Su Bardağı Tavuk Suyu, 1 Su Bardağı Kurufasulye (Geceden ıslatılıp, haşlanmış) Maydanoz (Kıyılmış) Tuz, Karabiber.

Sebzeleri doğrayın. Büyük bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı kavurun; havuç ve kerevizi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyip yüksek ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler pişince haşlanmış fasulyeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Sebzeleri blendarda püre yapın. Sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder