Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Soto Ayam ''Tavuk Çorbası''

1/2 Tavuk, 100 Gr. Pirinç Makarnası ( bulamazsanız en ince spagetti ), 2 Lt. Su, 4 Diş Sarımsak, 1 Tatlı Kaşığı Hint Safranı, 1 Tatlı Kaşığı Zencefil, 1/4 Su Bardağı Haşlanmış Nohut, Birkaç Ihlamur Yaprağı, 4 Çorba Kaşığı Taze Soğan, 1 Tutam Haşlanmış ve Kıyılmış Lahana, 4 – 5 Patates Cipsi, 1/2 Tatlı Kaşığı Beyaz Biber, Sıvıyağ, Tuz,

Tavuğu 2 lt. suda ıhlamur yaprağı ile haşlayın ve suyunu alın. Etini didikleyin ve bir kenara bırakın. Sarımsakları soyup kıyın. Haşlanmış nohutları kabuklarını çıkartarak ezin. Pirinç makarnalarını haşlayıp süzün. Lahanayı haşlayıp ince ince kıyın. Taze soğanın yeşil yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Tavada sıvıyağı kızdırın; içine dövülmüş sarımsakları atın biraz çevirin, nohudu, Hint safranını, zencefili, beyaz biberi ve tuzu ilave edin. Birlikte biraz çevirin ve içine hazırladığınız tavuk suyundan bir parça ekleyerek biraz sıvı hale getirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna bu karışımı, karıştırmaya devam ederek ilave edin ve karıştırarak birkaç dk. daha kaynatın. Derin bir servis kabına, önce haşlanmış ve kıyılmış lahanaları, pirinç makarnalarını, tavuk etini, birkaç tane cipsi koyun, üzerine yeşil soğanı ekleyin. Kaynamakta olan baharatlı tavuk suyunu malzemelerin üzerine kaynar kaynar dökün ve ıhlamur yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Evet biraz uğraşıp vakit harcayacaksınız ama emin olun buna değecek : )
Kaynak: Dünya Mutfaklarından - Yasemin Türedi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder