Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Domates Çorbası I

Domates Çorbası

500 Gr. Domates, 2 Orta Boy Soğan, 20 Gr. Tereyağı, 20 Gr. Un, 2 Yemek Kaşığı Salça, 750 Ml. Et Suyu, Tuz, Karabiber, Şeker, Fesleğen, Kekik, Tabasco (acı sevenlere), 1 Tatlı Kaşığı Worcestershire Sos.

Bir tencerede yağı kızdırarak soğanları içine atın ve yağda hafif renk alana kadar kavurun. Küçük parçalar halinde kestiğiniz domatesleri ekleyin ve birkaç dakika çevirin. Üzerine unu ve salçayı ekleyerek biraz daha çevirin ve en son karıştırarak et suyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte kaynadıktan sonra 5 dk. kadar pişirin. Sonra içine: tuz, şeker ve diğer baharatları ekleyip, worcestershire sosu ekleyin ve ortadan kısık ateşte yaklaşık 30 dk. kadar pişirin...

Not: Eğer çorbada domates parçaları sevmiyorsanız, pişip ılındıktan sonra blenderdan geçirebilir ya da süzgeçten ezerek süzebilirsiniz...
Tarif için Bilgehan Ç. Kerman’ a teşekkürler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder