Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası

500 Gr. Soğan (Küp küp doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 6 Su Bardağı Et Suyu, 4 Tatlı Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş), 1 Yumurta, tuz, karabiber.

Bir tencerede tereyağı ile soğanları 20-25 dk kahverengileşinceye kadar kavurun. Unu ekleyip karıştırın, birkaç dakika kavurun. Et suyunu ekleyip; tuz, karabiber ile tatlandırın, kısık ateşte 20 dk pişirin.

4 Adet ısıya dayanıklı çorba kâsesine (güveçlere) çorbayı paylaştırın. Her birine bir tatlı kaşığı parmesan peyniri koyup, karıştırın. Güveçleri oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.

Fırını 180 c ısıtın. Bir kapta yumurtayı çırpın.

Çorba soğuyunca üzerinde bir kaymak tabakası oluşacaktır, bozmayın; birer çorba kaşığı yumurtayı bu tabakanın üzerine döküp 15-20 dk fırında pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder