Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Biber Çorbası

Biber Çorbası

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 8 Arpacık Soğan (Doğranmış), 450 Gr. (Net) Közlenmiş Biber (Konserve), 1 Tatlı Kaşığı Şeker, 2-3 Su Bardağı Tavuk Suyu, ½ Su Bardağı Portakal Suyu, 2 Çorba Kaşığı Krema, 1 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi, 1 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen.

Bir tencerede zeytinyağı ile soğanları kavurun. Biberleri süzün, 3-5 dk şekeri de ekleyerek soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip 10 dk kaynatın. Sebzeleri blenderda püre yapıp tekrar tencereye alın. Portakal suyunu ekleyip 3-5 dk kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kremayı ekleyip karıştırın; portakal kabuğu ve fesleğeni serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder