Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası

4 Soğan (küçük, küp küp doğranmış), 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap, 4 Su Bardağı Et Suyu, Tuz, Karabiber, 4 Milföy Hamuru, 1 Yumurta Sarısı, 1 Çorba Kaşığı Süt.

Fırını 200 c ısıtın.

Yumurta sarısı ile sütü karıştırın.

Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp soğanları 20-25 dk kahverengileşinceye kadar kavurun. Unu ekleyip karıştırın, birkaç dakika kavurun, şarabı ekleyin birkaç dakika kaynatın. Et suyunu ekleyip; tuz, karabiber ile tatlandırın, kısık ateşte 20 dk pişirin.

4 Adet ısıya dayanıklı çorba kâsesine (güveçlere) çorbayı paylaştırın. Güveçlerin üzerini milföy hamuruyla kaplayın. Yumurta sarısını milföylerin üzerine sürüp 15-20 dk milföyler kabarıp sararana kadar fırında pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder