Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Portakallı Havuç Çorbası

Portakallı Havuç Çorbası

2 Kırmızı Çan Biber, 9 Havuç, 3 Patates, 3 Portakalın Suyu, 2 Çay Kaşığı Zencefil, Tuz, Karabiber, Acı Toz Kırmızıbiber (opsiyonel) 4 Su Bardağı Sebze Suyu.

Sebzeleri küçük küçük doğrayıp sebze suyuyla 15-20 dk haşlayın. Bir miktar sebze suyuyla sebzeleri püre haline getirin. Püreyi tencereye koyup portakal suyunu ekleyin, baharatları ekleyip tatlandırın. Çorbanın koyuluğuna göre eğer gerekliyse sıcak su ilave edin. 3-5 dk kaynatıp servis yapın.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder