Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası (4 Kişilik)

800 Gr. Patates, 1 Demet Maydanoz, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Yeşil Dolmalık Biber, 4 Su Bardağı Sebze Suyu, 2-3 Diş Sarımsak, 4 Çorba Kaşığı Krema, Tuz, Karabiber.

Patatesleri soyup dörde bölün. Biberi ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile sebzeleri kavurup sebze suyunu ekleyin. 20 dk kısık ateşte pişirin.

Sarımsağı kıyıp kremayla karıştırın.

Maydanozları yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını çorbaya ekleyin, 1-2 dk karıştırıp ocaktan alın, blendarda püre yapın. Tuz, karabiber ekleyin.

Çorbayı tabaklara servis yaptıktan sonra birer çorba kaşığı krema dökerek servis yapın.

Kaynak: Feza Şişman " Dünya Vejetaryen Mutfağı "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder